Over

Mira van der Lubbe is een veelzijdig mens. De basis werd gelegd toen zij als actrice en theatermaker afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2011. Tijdens haar opleiding kreeg zij les van o.a. Marcus Azzini, Paul Binnerts, Alex Klaassen, Paul de Munnik, Saskia Temmink, Lidwien Roothaan en Ruut Weissman.

De eerste ervaring in de praktijk deed zij op tijdens haar stages bij NTGent in de productie Aida en bij de Toneelmakerij. Bij dit gezelschap speelde zij de rol van Miranda in De Storm van Shakespeare. Een productie die de Zapp-theaterprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling won en werd genomineerd voor het Theater Festival.

Sinds haar afstuderen speelde Mira onder andere bij Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en Orkater. Daarnaast was ze op televisie te zien in o.a. de series All Stars & Zonen en Dokter Deen .

Mira schreef en produceerde twee solovoorstellingen. Op de Parade speelde zij Maak van je shit in een hit, die zij daarna uitbreide tot avondvullend. Zij toerde hiermee begin 2019 succesvol door het land in kleine zalen. Zij sloot de toer af op Lowlands en in een uitverkochte Kleine Komedie. In 2021 maakte zij haar tweede solovoorstelling Nog Altijd Nog.

Sinds 2021 vertaalt ze voor Uitgeverij Gottmer met regelmaat kinderprentenboeken, waaronder’s Nachts als jij slaapt, dat geselecteerd werd voor de Prentenboek top 10. Recentelijk maakte zij de vertaling van het nieuwste verhaal over Rupsje Nooitgenoeg: Welteruste Rupsje Nooitgenoeg. Sinds april 2023 ligt Het Kijkmeneertje in de winkel, haar eerste kinderprentenboek waar zij de tekst voor schreef, met illustraties van Merel Corduwener.

Voor volledige CV klik hier.