Over

Mira van der Lubbe studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar opleiding kreeg zij les van o.a. Marcus Azzini, Paul Binnerts, Alex Klaasen, Paul de Munnick, Saskia Temmink, Lidwien Roodhaan en Ruut Weissman.

In haar vierde jaar liep ze stage bij NTGent in de productie Aida en bij de Toneelmakerij. Bij dit gezelschap speelde ze in De Storm van Shakespeare de rol van Miranda. Een productie die de Zapp theaterprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling won en werd genomineerd voor het Theater Festival.

Sinds haar afstuderen speelde Mira onder andere bij Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en Orkater. Daarnaast was op televisie te zien in de series Dokter Deen en Danny Lowinski.

In 2017 speelde Mira op de Parade haar eigen solo Maak van je shit in een hit. Ze breidde de voorstelling uit tot eenĀ avondvullende voorstelling waarmee ze begin 2019 toerde door het landĀ . Momenteel schrijft ze aan haar debuutroman die verschijnt bij De Bezige Bij.

Voor volledige CV klik hier.